Aanstaande vrijdag maken een groot aantal van onze trainers kennis met Vton. Vton is een digitale leerlijn voor spelers van 5 tm 19 jaar met een groot aantal voorbeeldtrainingen.

Trainers volgen hierbij een jaarplanning met concrete doelen voor elke leeftijd. Alles komt daarin aan bod: technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling. Gedurende het jaar werken trainer en spelers gericht aan deze doelen met meer dan 700 kant-en-klare trainingen. De methode ondersteunt met coach tips, animaties van de organisatie op het veld en filmpjes van voetbalhandelingen. De trainer heeft het materiaal via een app digitaal op zijn tablet of telefoon.

Wij denken dat we als MvR hiermee onze trainers kunnen helpen onze spelers beter te maken. Ook zullen volgens ons zowel spelers als trainers daardoor meer plezier in het spelletje krijgen. Vton wordt dit seizoen standaard ingevoerd bij onze jongste pupillenteams. Trainers van andere teams kunnen desgewenst ook gebruik maken van Vton. Als de app bevalt breiden we volgend seizoen het aantal teams dat er mee werkt verder uit.