Met negatieve ervaringen uit eerdere seizoenen en de verleidingen van de Stökkumse kermis in het achterhoofd, was het met een enigszins zorgelijk gemoed dat uw verslaggever ter plekke op een herfstachtige zondagmiddag, richting Loil toog.

Echter vanaf de aftrap logenstraften de geelzwarten deze negatieve gevoelens. De tegenstander werd direct vastgezet op eigen helft en de spaarzame keren dat ze de bal hadden, waren ze die door collectief jagen van MvR, direct weer kwijt.

Dit resulteerde in de 15e min, na een prachtige uitgevoerde aanval in een strakke voorzet van rechtshalf Mick, waar Victor alleen maar tegenaan hoefde te lopen: 0-1. Nadat aan beide kanten doelpunten op dubieuze gronden werden afgekeurd, was het Mark die na een goed half uur, met een bekeken schuiver de Loilse goallie verrastte: 0-2. Vlak daarna lieten de geelzwarten zien ook de counter te beheersen. Nadat een van de zeldzame aanvallen van de groenwitten was afgeslagen, werd de bal na 3x raken door opnieuw Victor, aan de andere kant in het verlaten doel geschoven. Ruststand: 0-3.

Wie dacht dat onze opponent na de thee uit een ander vaatje zou tappen, kwam bedrogen uit. Onze jongens namen wederom het heft in handen en gaven dat niet meer weg. Helaas was de scherpte enigszins uit het spel verdwenen, waardoor de man aan het scorebord niet meer in actie hoefde te komen.  Uitslag: 0-3.

Al met al was het een zeer tevredenstellende wedstrijd waarin de geelzwarten met een prima wedstrijdmentaliteit en bij vlagen goed voetbal de stijgende lijn van de 2e helft tegen VVG ’25 door wisten te trekken en dat ondanks de kermis in Stökkum.

Komend weekend staan de botsauto’s in Diem. Als ik het voor het zeggen had bij onze 1e selectie, wist ik het wel…

Uw tevreden verslaggever ter plekke…

Foto: de Gelderlander – Kokkie had geen kind aan zijn directe tegenstander.