Wat hebben de eerste elftallen van GOMOS (Norg), vv Voerendaal (Voerendaal), Stiphout Vooruit (Stiphout) en ons aller MvR gemeen?

Terwijl u zich ongetwijfeld het hoofd breekt over deze vraag, neem ik u mee terug naar de Boshoek, afgelopen zondagmiddag. Naar de wedstrijd tussen de koplopers is de 4e klasse D; MvR 1 en Sprinkhanen 1.

De ervaring leert dat wedstrijden tussen beide teams zich kenmerken door weinig krachtverschil, flink wat inzet en veel sportiviteit. Zo ook gisterenmiddag.  Overigens mede dankzij de uitstekende referee, die de wedstrijd prima aanvoelde. Zoals verwacht deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Al moet gezegd worden dat de geelzwarten, gesteund door een flinke rugwind, vanaf de aftrap een licht overwicht wisten te creëren.  Resulterend in een kopbal die van de doellijn werd gehaald en een afgekeurd doelpunt omdat de bal vlak daarvoor de achterlijn gepasseerd zou zijn.  De gasten stelden daar weinig tegenover. En net toen vriend en vijand zich neer hadden gelegd bij een doelpuntloze 1e helft zetten de geelzwarten een prachtige aanval op, die via 4 schijven bij de geheel vrijstaande gelegenheidsrechtsbuiten Aylin Heering belandde.  Die liet zich dit buitenkansje niet ontnemen zodat we toch nog met een voorsprong de rust ingingen.

Ook gedurende de 2e helft had MvR het beste van het spel. Mede door de harde wind werd het nooit een goede wedstrijd maar aan onze zijde werd dit ruimschoots vergoed door veel inzet, beleving en duelkracht. Ruim 20 minuten voor het eind resulterend in de 2-0 van opnieuw Aylin. Op wiens geplaatste schuiver de doelman van de Hanen geen antwoord had. Daarna probeerden de gasten het nog wel maar verder dan wat corners en vrije trappen, kwamen ze niet.  Jammer dat wij de ruimte die we kregen niet beter wisten de benutten want dan had de score nog best wat hoger uit kunnen vallen maar een kniesoor die daar oplet.

En zo eindigde ook de onze 5e wedstrijd in een overwinning en wisten we als kers op de taart, opnieuw de nul te houden. Inmiddels zijn er nog maar 3 eerste elftallen in het zondagvoetbal die ons dat nadoen. Waarmee ik en passant het antwoord heb gegeven op de vraag die ik aan het begin van dit stukje stelde.

Volgende week spelen we uit tegen GSV ’38 uit Giesbeek. Dat ons verleden seizoen vergezelde in de degradatie naar de 4e klasse.

Ik kan haast niet wachten!

Uw verslaggever ter plekke.