Afgelopen zondag wist ons eerste elftal ook haar 6e wedstrijd in winst om te zetten. Maar anders dan voorgaande wedstrijden lieten de geelzwarten de meegereisde supporters lang in spanning zitten.

Deels was dit te wijten aan het feit dat we met GSV ’38 een tegenstander van een behoorlijk kaliber troffen. Maar de hoofdoorzaak lag toch wel aan het feit dat MvR met name in de tweede helft weigerde de trekker definitief over te halen waardoor onze opponent lang uit zich hield op minimaal 1 punt en misschien nog wel meer.

De eerste helft gebeurde er vrij weinig het spel golfde op en neer waarbij de beste mogelijkheden voor MvR waren maar het duurde tot de 44e minuut, toen Victor een schot van Marc al dan niet bewust van richting veranderde waardoor de keeper uit Giesbeek het nakijken had. Ruststand 0-1.

Na de thee namen de Geelzwarten, gesteund door een straffe westerwind, het heft in handen. Dit resulteerde reeds na 5 minuten in de 0-2 door Aylin. Die een prachtige pass van Mick prima controleerde, de verdediger uitkapte en de keeper kansloos liet (0-2).  Nauwelijks bekomen van de vreugde leek het alsof de MvR aanhang opnieuw de handen uit de zakken kon halen maar helaas wist Hannes, alleen voor de keeper, het net niet te vinden.  Met Hannes heb ik overigens, zonder de anderen te kort te doen, wel meteen de ‘man of the match’ genoemd.  Want in zijn eentje joeg hij de complete GSV verdediging de stuipen op het lijf door nooit op te geven en jacht te maken op iedere bal. Dat hij daardoor weleens de finesse voor het doel mistte, moeten we dan maar voor lief nemen. Wrang was wel dat we uit de eerste de beste tegenaanval de 1-2 om de oren kregen en alles wat GSV een warm hart toe droeg weer hoop kreeg op een beter resultaat.

Hoop die wij al vlot weer de grond in hadden kunnen boren als we, het wordt eentonig, zorgvuldiger met de kansen waren omgegaan die ontstonden doordat de tegenstander, op zoek naar de gelijkmaker, risico’s moest nemen.  Het was een wonder dat alleen nog Victor de keeper wist te verschalken met een bal die het midden hield tussen een schot en een voorzet. (1-3)

En zo eindigde ook deze wedstrijd, van tevoren gekenmerkt als een ‘lastige horde’ in een dik verdiende zege.  Zondag a.s. spelen we thuis tegen Doetinchem.  Bij een overwinning komt de 1e periode wel heel dichtbij. Maar gezien de uitstekende resultaten die de mannen van John Leeuwerik de afgelopen weken hebben geboekt,  zullen we wederom alles uit de kast moeten halen en kon het wel eens een hele spannende en mooie voetbalmiddag worden.

Ik kan dan ook haast niet wachten,

Uw verslaggever ter plekke,