Winnaar van de eerste periode. Al 8 wedstrijden zonder nederlaag. 22 Punten, 20 doelpunten voor, 1 tegen. Dat zijn de prachtige statistieken van ons 1e elftal, waar je op voorhand voor getekend zou hebben. Toch waren er afgelopen zondag, na de 0-0 in Pannerden, bij een aantal supporters kritische geluiden te horen. Winnen went blijkbaar snel…

Puur afgaand op de wedstrijd tegen RKPSC, viel die kritische noot ook nog wel te billijken. Want wat de kleumende toeschouwers voorgeschoteld kregen, was niet bepaald hartverwarmend. Beide elftallen grossierden in balverlies en de paar kansen die we desondanks kregen waren niet besteed aan onze voorhoedespelers. Met een bloedeloze 0-0 als onvermijdelijk gevolg.

Echter door het hier bij te laten, zou je de mannen van John Neijenhuis schromelijk tekort doen. Want voor een niet geheel neutrale verslaggever ter plekke, viel er de afgelopen periode immers genoeg te genieten langs de lijn. Ik denk daarbij aan de goede 2e helft tegen VVG, de uitstekende wedstrijd in en tegen Loil. Aan de wijze waarop DVV het eerste half uur van het veld werd geblazen en hoe het team het hoofd koel hield tegen Doetinchem. Vaak werden daarbij onze voorhoedespelers geprezen. Vandaar dat ik hier graag een lans wil breken voor onze verdedigers. Door hun directe tegenstanders, week in – week uit, geen meter ruimte te geven wisten die nauwelijks kansen te creëren en anders was daar altijd nog onze doelman als slot op de deur. Dat Jelle in 720 minuten voetbal, slechts 1x hoefde te vissen, is daarvan het overtuigende bewijs.

Terug in de 4e klasse en dan op deze wijze de draad weer oppakken… Hulde! Want Dinxperlo, DVV en GSV ’38 hebben de afgelopen weken bewezen dat boven in meedraaien na degradatie uit de 3e klasse helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Zondag spelen we thuis tegen het altijd lastige Kilder. Ik kan haast niet wachten! En ben ervan overtuigd dat dit ook geld voor onze, bij tijd en wijle, kritische supportersschaar!