Weeromstandigheden die doen vermoeden dat het met de opwarming van de aarde niet zo’n vaart zal lopen. Een veld dat bewijst dat kunstgras helemaal zo gek nog niet is. Thuispubliek dat meeleeft alsof het voorbestaan van de club ervan afhangt. Een scheidsrechter die strooit met gele- en rode kaarten alsof het pepernoten zijn en die na afloop dan ook van beide partijen de zwarte Piet kreeg toebedeeld; Nee, het was allesbehalve saai gisterenmiddag in Achter-Drempt.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat beide elftallen weinig voor elkaar onderdeden. Na dat de inleidende beschietingen niets hadden opgeleverd was het in de 12e minuut een speler van HC-03 die de bal uit een vrije trap, in een keer achter zijn eigen doelman mikte; 0-1. In het vervolg van de 1e helft deden de Dremptenaren er alles aan om deze fout te herstellen. Maar verder dan een bal op de paal in de 48e minuut kwamen ze niet. MvR stelde daar een aantal mogelijkheden, die slecht werden uitgespeeld, tegenover.

Na de thee volgden de gebeurtenissen elkaar snel op; Een doelpunt van de gastheren werd afgekeurd na een vlagsignaal van onze grensrechter. Dit zorgde voor hevige emoties bij spelers en supporters van HC-03. Hierdoor onder druk gezet besloot de man in het zwart direct daarna Yorick Kaal, na een onbesuisde actie die onder normale omstandigheden hoogstens goed voor geel zou zijn geweest, van het veld te sturen. Helaas was de gifbeker daarmee nog niet leeg, want toen Victor, die in de 1e helft al geel had gehad na commentaar op de leiding, de bal na een fluitsignaal wegtrapte, kon hij Yorick gezelschap gaan houden onder de hopelijk warme douche.

Met 9 tegen 11 en nog een klein half uur te spelen zagen de meegereisde supporters de zaak somber in. Zeker toen we al snel de gelijkmaker moesten incasseren. Echter dankzij het nodige fortuin en een tomeloze inzet van de resterende 9 spelers wisten we er toch nog een puntje uit te slepen. Dat hadden er overigens ook zomaar 3 kunnen zijn toen een vrije trap in de allerlaatste minuut rakelings langs de, voor ons, verkeerde kant van de paal verdween.

En zo werd ook afgelopen zondag weer bewezen dat ‘HC-03 uit’ altijd lastig is. Zeker als je het een half uur met 2 man minder moet doen. In dat licht bezien mogen we het ene puntje dan ook gerust als een winstpunt beschouwen.

Volgende week zondag spelen we thuis tegen SDZZ, gelukkig mogen we weer gewoon met 11 man beginnen. Ik kan dan ook haast niet wachten!

Uw verslaggever ter plekke…