Dankzij een 3-2 overwinning op SV Loil 1, blijft ons 1e elftal ook na de 3e competitiewedstrijd, ongeslagen in 2018.

Daar zag het in het begin trouwens niet naar uit. Want waren we,  tijdens de uitwedstrijd een paar maanden terug, onze tegenstander nog op alle fronten de baas, zondag waren de rollen in 1e instantie geheel omgekeerd. De 0-1 in de 7e minuut, na geklungel in onze defensie, was daarvan het logische gevolg. Veel tijd om daarvan te genieten kregen de bezoekers echter niet want amper 3 minuten later stelde Marc orde op zaken door de bal vanaf een meter of 20 snoeihard in de linkerbovenhoek te knallen; 1-1.

Helaas bleek het hier slechts om een tijdelijke opleving van onze kant te gaan. Aan het spelbeeld veranderde dan ook weinig. Daar kwam pas verandering in toen we met 1-2 achter kwamen. Nadat een speler van Loil de bal geheel vrij in kon koppen.

Blijkbaar was dit het sein voor onze jongens om de zaken wat energieker aan te pakken. De gasten werden teruggedrongen op de eigen helft. Er kwamen kansen, gevolgd door de verdiende gelijkmaker op slag van rust, nadat  van Hannes attent reageerde bij een scrimmage voor het doel.

Na de rust bleven we de bovenliggende partij. Terwijl Loil er niet meer in slaagde om gevaarlijk te worden. Toch duurde het nog tot de 87e minuut alvorens Leander, na geklungel bij Loil achterin, het overwicht uit wisten te drukken in een doelpunt; 3-2.

De resterende tijd kregen we nog ruimschoots mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen maar de mooiste kansen waren niet aan onze voorhoedespelers besteed. Uitslag 3-2.

9 Punten uit de laatste 3 wedstrijden. Daar komt nog bij dat ons spel, na zeer matige vertoningen tegen Terborg en Zeddam/St Joris, afgelopen zondag weer een stijgende lijn liet zien. Dat belooft wat voor aankomende zondag, als SDZZ onze kant op komt en directe concurrenten HC 03 en vv Doetinchem elkaar treffen in Drempt.

Ik kan dan ook haast niet wachten.

Uw verslaggever ter plekke,