Gisteren stond de wedstrijd tegen Doetinchem op het programma, beiden ploegen bivakkeren in de kelder van 3C. Doetinchem wist tot zondag maar 2 punten te behalen en MvR sprokkelde 7 punten bijeen en dat allemaal na 8 potjes voetbal.

Het zou een ingrediënt voor de geel-zwarten moeten zijn om Doetinchem nog meer in de zorgen te drukken om zelf dan afstand te nemen van de onderste plaatsen. Helaas is de theorie niet altijd gelijk aan de praktijk, vooraf besproken tactieken konden na enkele minuten al de prullenbak in. Binnen no-time (20 minuten) stond de thuisploeg tegen een onoverbrugbare achterstand van 0-4 aan te hikken. Dat we voor rust nog een doelpunt konden mee pikken via Yorick Kaal zorgde voor een miniem juichmomentje aan de lijn.

In de rust werd door het bestuur van Doetinchem nog zalvend gesproken ; Als jullie die bal op de paal benutten en die kopbal van de spits vliegt in de kruising dan kan het zomaar 3-4 zijn. Ja, ja de bekende als en dan beweringen daar had ik op school al een broertje aan dood.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld te zien, Doetinchem speelde slordiger en MvR wist de druk iets meer op de defensie van de blauwwitten te leggen. Dit leidde wel tot wat hele en halve kansen en zelfs wisten we nog 2x te scoren, maar de marge was in het begin van de wedstrijd al geslagen. Uiteindelijke eindstand 3-6 voor de neutrale toeschouwer uit Lengel en Stokkum waarschijnlijk genieten maar voor de diehard supporter uit ’s-Heerenberg minder.

Hoe dan ook zondag wacht alweer een cruciale wedstrijd bij SML die dit weekend knap gelijk speelden tegen Grol maar tot nu toe ook maar 10 puntjes hebben. Zou mooi zijn als we vanaf de  aftrap er gelijk op kletsen om in ieder geval te laten zien dat we wel iets te zoeken hebben in de derde klasse.

Uw verslaggever ter plekke

Foto: De Gelderlander.