Na een aantal weken ons door de feestdagen te hebben geworsteld was er zondag weer iets van een ritme te ontdekken. Onder prima omstandigheden werd er afgetrapt tegen Pax, een club met veel ambitie uit Hengelo. 

De 1e helft kenmerkte zich – zoals je dat wel vaker ziet als de competitie hervat wordt- door veel enthousiasme aan beiden zijden maar weinig oogstrelend voetbal. Dan was het MvR met een klein overwicht en dan weer Pax. Beide teams hielden zich dus redelijk in evenwicht.  Totdat tot ieders verbazing, na slecht uitverdedigen bij MvR, de bal plotseling in het netje lag 0-1. In het resterende kwartier voor rust hadden de gasten door kunnen drukken en wellicht het karwei af kunnen maken. Maar de sporadische kansen werden niet benut dus er was nog hoop voor de geel-zwarten.

In de 2e helft werd er duidelijk uit een ander vaatje getapt; de thuisploeg creĆ«erde een overwicht en het wachten was dan ook op de gelijkmaker. Goed doorzetten van Yorick Kaal aan de linkerkant gevolgd door een loepzuivere lage voorzet achter de defensie, werd op waarde geschat door Aylin Heering, die beheerst binnengleed, 1-1. Nog geen paar minuten later was het weer raak en de aanval was een kopie van die bij de gelijkmaker. Nu zette Yorick met veel gevoel hoog voor en was het Danny Evers die de bal uit een halve omhaal tegen de touwen joeg; 1-2. Ere wie ere toe komt, Yorick verbaasde vriend en vijand; zijn inzet is er altijd maar deze keer wist hij deze ook nog om te zetten in effectiviteit.  Met de voorsprong als gevolg. De rest van de 2e helft hadden we die nog uit moeten bouwen, maar achtereenvolgens Danny, Marc en Leander wisten de geboden kansen helaas niet te verzilveren.

Een kniesoor die daarop let, de eerste winst op de Boshoek zat in de zak. Daarnaast verstevigden we de 11e plaats met 5 punten voorsprong op Doetinchem en maar liefst 9 punten op nummer laatst Gendringen.  Natuurlijk is dit slechts een momentopname en de competitie is nog niet halverwege, maar binnen is binnen. Zondag wacht de koploper OBW zeker geen makkie maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit bleek later wel gisterenmiddag bij zowel PSV als Ajax.

Hoe dan ook ik kan bijna niet wachten ook al is het alleen maar om het ritme erin te houden.

Uw verslaggever ter plekke

Foto: Theo Kock