Na de afstraffing tegen Gendringen, stond uw verslaggever voor een moeilijke keuze. Of de optocht in Zeddam bezoeken, wat gelijk staat aan een zondagmiddagje meubelboulevard of richting Rheden in de hoop dat er wat van vorige week geleerd was.

Gelukkig was dit laatste het geval, de tegenstander stond op plek 4, maar hadden de geelzwarten geen boodschap aan. Het eerste half uur was zeker gelijkwaardig te noemen met een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Helaas waren deze mogelijkheden niet aan MvR besteed en zoals zo vaak sloeg de tegenstander wel toe. Met nog 5 minuten tot aan de rust scoorde Rheden de 1-0. Wellicht ligt hier ook wel het verschil tussen 3e en 4e klasse, veel kansen krijg je niet en als ze er komen moet je het afmaken.

Na de rust met een ongewijzigd elftal wisten we toch druk te zetten wat resulteerde in een hoekschop die tot twee keer toe genomen mocht worden. De scherp in draaiende bal werd volledig verkeerd beoordeeld door de doelman van Rheden die de bal met 2 vuisten in zijn eigen doel ranselde 1-1. Cadeautje maar zeker niet onverdiend op dat moment, helaas konden we er niet lang van genieten want nog geen 5 minuten later was het alweer 2-1. De geheel vrijstaande rechtsbuiten wist de bal beheerst binnen te schuiven.  Toch lieten we de koppies niet hangen en gingen we op jacht na de gelijkmaker, een vrije trap van Marc sloeg buiten bereik van de doelman onderkant lat in. Helaas geen lijntechnologie maar wat was het mooi geweest als deze bal was binnen gevlogen.

De rest van de wedstrijd gaf amper nog kansen te zien, wel waren er goede invalbeurten van zowel Jesper Kok als Stan Dijkman wat laat zien dat concurrentie in aantocht is. Dat Rheden er nog 3-1 van maakte was voor de statistiek, feit was dat we ons redelijk konden meten met een ploeg uit de top 4 dus dat bied weer perspectief.

Komend weekend dompelt ’s-Heerenberg en zeker het voetbal zich onder in de carnaval, waarna we op 10 maart aan mogen treden tegen MASV. Hopelijk kunnen we dan wel stunten, hoe dan ook ik kan bijna niet wachten.

Uw verslaggever ter plekke