Onder de rook van het Gelredome werd er om stipt 14.30 uur afgetrapt tegen een van de koplopers in de 3e klasse C. De volksclub MASV zit boordenvol met ambitie om deze klasse te ontstijgen, terwijl MvR snakt na lijfsbehoud dit seizoen.

Dit tegen het licht houdend en gezien het puntenverschil (21) zou je kunnen zeggen dat er een behoorlijk verschil in kwaliteit zou moeten zijn tussen beiden ploegen. Niets was echter minder waar, natuurlijk MASV vond makkelijker de vrije man en was zuiverder in zijn passing maar onze jongens waren zeker niet kansloos.

De wedstrijd liet een soort van golfbeweging zien , eerst waren het de gastheren die sterk voor de dag kwamen en ook vlotjes hun eerste twee doelpunten scoorden binnen 20 minuten. Daarna was het MvR die goed terugkwamen en via Aylin Heering (mooi uitgespeeld) en Robbin Giesen (fraai gedrukt afstandsschot) voor rust nog gelijk konden maken.

Na rust met windkracht 8 tegen had MASV grote moeite om van hun eigen helft te komen en creëerden de geelzwarten een aantal kansen om op voorsprong te komen. Helaas zonder succes en zoals dat dan wel vaker gaat valt er aan de andere kant wel een doelpunt te noteren 3-2. Even later was het weer raak, een foutje in de achterhoede zorgde voor de definitieve genadeklap 4-2. Kansen op beter waar er nog zeker maar werden niet verzilverd.

Jammer, jammer, jammer want zoals al eerder aangegeven het verschil is niet zo groot als de ranglijst doet vermoeden echter gaat het om de details. Het verlies zal ongetwijfeld zijn ingecalculeerd maar wat was het mooi geweest als we een puntje gesnoept hadden.

Komend weekend wacht weer een loodzware pot tegen VDZ, maar het zal er toch een keer van moeten komen dat wij al het geluk aan onze kant hebben en ook tegen dit soort ploegen een goede uitslag neer kunnen zetten. Rest me nog te zeggen dat Stan Dijkman een prima pot op de mat legde als vervanger van de geblesseerde Kees Mijnen.

Uw verslaggever ter plekke