Vorige week schreef uw verslaggever over een dosis geluk wat soms gewenst is om een puntje te pakken tegen de koplopers. Gisteren had zelfs Guus Geluk geen potten kunnen breken, tegen een zeker in de 1e helft ontketend VDZ.

Na 2 minuten braken de gasten uit Arnhem al door onze defensie en wisten beheerst te scoren. Daarmee was het nog niet afgelopen en als een TGV denderde VDZ door en binnen no time stond het 0-3 om vervolgens even tot rust te komen en daarna nog twee keer toe te slaan in de 1e helft. Dat wij nog een strafschop mochten nemen voor de denkbeeldige eer was het enige wapenfeit wat er aan onze kant te melden was. Ruststand: 1-5. De tweede helft gaf een iets gelijkwaardiger spelbeeld, maar of dit onze kracht was of het feit dat VDZ gas terug nam laten we in het midden.   Uitslag 1-6

Wat nu, want dat het zo langzamerhand iets voor twaalven is mag duidelijk zijn. Met alle respect voor de 4e klasse en de daaraan gekoppelde derby’s maar dat is niet echt wat mij voor ogen staat. Nog is het niet te laat en met wedstrijden tegen bijvoorbeeld PAX, Ruurlo en VIOS Beltrum  in het verschiet kunnen we het tij nog keren. Maar dan dienen alle krachten wel gebundeld te worden en moet alles op alles gezet worden om het geschetste doemscenario te vermijden.

Toch heb ik er vertrouwen in om te beginnen a.s. zondag tegen PAX uit Hengelo, dat met 1 wedstrijd minder slechts 1 puntje boven ons staan. Als dat nog geen uitnodiging is om alles uit de kast te halen dan weet ik het ook niet meer. Hoe dan ook zondag ben ik er weer bij en zoals altijd kan ik bijna niet wachten.

Uw verslaggever ter plekke