Ooit waren wedstrijden tegen PAX een spektakel, met 1500 man langs de lijn, beiden teams strijdend voor het kampioenschap in de 2e klasse. Niet dat het vroeger allemaal beter was zeker niet, maar de huidige ambiance met 50 man aan de draod sprak niet echt tot de verbeelding.

Helaas voor die trouwe supporters was het voetbal niet veel beter, beiden ploegen streden in de 1e helft met veel inzet. Duidelijk was in ieder geval de stand op de ranglijst en duidelijk was ook dat er niet verloren mocht worden. Kan me niet voor de geest halen dat bij of MvR of PAX balbezit van meer dan 2 minuten viel te noteren. Een degradatieduel pur sang op een abominabele grasmat waar  combineren bij voorbaat kansloos was. De enige die zich een beetje onttrok aan het spelpeil was de nummer 11 van PAX die voortdurend dreigend was en 6 minuten voor rust voor de 1-0 tekende.

De tweede helft was helaas niet veel beter en binnen 5 minuten wist PAX de 2-0 binnen te schieten. Dan kun je zien dat vorm en zelfvertrouwen begrippen zijn die zo maar om kunnen slaan. PAX, dat ook niet denderend voetbalde, begon plotseling te draaien en wist kort na de tweede treffer ook nummer 3 binnen te schieten. Daarna volgden nog een paar dotten van kansen en stond de paal verdere tegendoelpunten in de weg.

Nog steeds is er niets verloren, de ranglijst bekijkend staat Gendringen nog 4 punten onder ons en zijn VIOS, Ruurlo en Trias binnen handbereik. Maar zoals al in eerdere verslagen geschreven zal er wel iets moeten gebeuren. Spelers zullen in de spiegel moeten kijken of dit alles is wat ze kunnen geven. Daarnaast zullen trainer en technische staf hun blikveld moeten verruimen en misschien toch eens moeten kijken of aanvulling vanuit de aanstormende jeugd een oplossing is om uit de impasse te komen.

Begrijp me goed ik heb de wijsheid niet in pacht maar kan me als verslaggever en supporter in dit stadium niet neer leggen dat we bezig zijn met een kansloze missie. Dus steek de koppen bij elkaar, wees eerlijk en wijs en kom tot oplossingen die ons hopelijk verder gaan helpen. Zondag in Zevenaar ben ik er weer bij dat is zeker, wellicht een wedstrijd waar al geëxperimenteerd kan worden om toekomstig de 3e klasse veilig te stellen.

Uw verslaggever ter plekke