Zondagmiddag bijtijds vertrokken richting Velp, afslag Babberich en de A12 staat weer eens dicht, nu tot bijna in Duiven. Met enige vertraging kwamen we het Sportpark opgewandeld om nog net Aylin Heering de 0-1 te zien scoren in de 9e minuut.

Dat is nog eens met de deur in huis vallen. MvR speelt redelijk tot goed tegen een technisch sterke tegenstander. Gedurende de 1e helft konden we via Danny en wederom Aylin al afstand nemen echter stond het vizier niet scherp genoeg. Scherp was wel VVO-spits Joost Baartslag, die net voor de rust een kanonskogel van ruim buiten de 16 meter de kruising in liet vliegen. Ruststand: 1-1

Gezien het spelbeeld het laatste kwartier. Waren we het in de rust eens dat MvR de 2e helft strak moest beginnen om in ieder geval een puntje weg te slepen. Gelukkig werden we op onze wenken bediend; we begonnen als in de eerste 20 minuten, met gepassioneerd goed voetbal. In de 70e minuut was het weer Aylin die, met een droge schuiver, de doelman wist te verschalken: 1-2.

Vanzelfsprekend kreeg VVO ook kansen, maar nadat een Velpenaar er met 2x geel af moest, was het verzet gebroken. Met de inzet van Tjort en 2 krachten uit de JO19 (Gijs Esselink en Bart de Ronde) wisten we de wedstrijd dan ook zonder problemen over de streep te trekken. Einstand: 1-2. Smetje was de 2e gele kaart van Yorrick die hem 1 wedstrijd schorsing zal opleveren.

We mogen gerust stellen dat de toekomst er binnen 2 weken een stuk rooskleurige uitziet. We staan net boven de gevarenzone en spelen nog tegen de directe concurrentie in de strijd om de degradatie. Dus hoe je het ook went of keert, we hebben alles in eigen hand.

Maar eerst wacht 2e Paasdag op de Boshoek een tegenstander van formaat te weten SML. Als we ergens sneaky hebben gewonnen dan was het wel in Arnhem-Noord. Het zou fijn zijn als we daar, als de eieren gevonden zijn, een vervolg aan kunnen geven.

Kan dan ook bijna niet wachten
Uw verslaggever ter plekke

Ook dit keer zijn de foto’s gemaakt door Lia. Waarvoor dank….