Vooraf dachten we nog terug aan de gelukkige overwinning bij SML en hoopten dat de geschiedenis zich zou herhalen, gelukkig of niet dat mocht dan niet boeien.

In de 1e helft hielden beiden ploegen elkaar redelijk in evenwicht, SML voetbalde iets makkelijker en MvR toonde voldoende passie om de tegenstander bij te benen. Veel kansen waren er niet te noteren of het moet zijn dat de slecht meevoetballende SML-doelman door ongelukkige acties voor enkele mogelijkheden aan onze zijde zorgde.

Na rust een ander spelbeeld te zien; SML nog strijdend voor de 3e periode gaf gelijk gas en in de 46e minuut was het al raak. Een prima aanval over links werd al even zo prima afgerond, 0-1.  Even later,in de 55e minuut, was het alweer raak 0-2. Stelde MvR daar niets tegenover?  zeker wel, zo kon Mark net niet binnen koppen, ging een schot van Tjort rakelings over en werd een strakke voorzet van Yorick onvoldoende op waarde  geschat. Dat we net voor het einde nog de 0-3 om de oren kregen was enkel voor de statistiek.

Met in gedachte dat Gendringen, Vios Beltrum en Ruurlo diep in de 2e helft of gelijk of achter stonden werd de gang na de kantine berustend genomen. Om daar het slechte nieuws te horen dat alles zich gekeerd had. Alle eerdergenoemde ploegen hadden alsnog fors toegeslagen en zich in de strijd tegen degradatie 3 punten toe geëigend. Stonden we vorige week nog boven de streep nu staan we er weer onder, met Gendringen op 2 punten hijgend in onze nek.

Toch heb ik er alle vertrouwen in, gewoon omdat het voetbal zeker om aan te zien is en daarnaast er een flinke portie arbeid en daaraan gekoppelde passie wordt geleverd. Cruciaal blijven echter de komende wedstrijden te beginnen donderdag a.s. 20.15 uur tegen Ruurlo.

Kan dan ook bijna niet wachten,

Uw verslaggever ter plekke.

Foto: Lia