Gisterenavond stond op de Boshoek een kraker in de onderste regionen op het spel. Geel-wart uit Ruurlo met 2 punten voorsprong op onze geel-zwarten in de strijd om lijfsbehoud. Ondanks het slechte weer was het druk en gezellig op ons sportpark. Daarnaast stonden de koppies van de selectiespelers geconcentreerd strak dus dat beloofde wat.

De 1e helft kenmerkte zich door een gelijk opgaand spelbeeld. Helaas met veel balverlies aan beiden zijden dit had waarschijnlijk maken met de belangen die op het spel stonden. Gezegd moet worden dat MvR weinig maar toch de betere kansen had. Zo wist Aylin Heering bij de tweede paal vrijgekomen de bal net niet de juiste richting te geven en mistte een zeer fraaie vrije trap van Danny Evers op een haar na de kruising. Veel meer wapenfeiten waren er niet te melden of het moet zijn dat de scheids een makkie had en de gele kaarten op zak kon houden.

In de rust waren we het er wel over eens dat 1 puntje eigenlijk te weinig was en dat we daarom vol op de aanval moesten. We werden van de aftrap af op onze wenken bediend. MvR nam het heft in handen en dicteerde de wedstrijd. Opvallend daarbij was dat Ruurlo rustig bleef verdedigen met veel spelers achter de bal. Duidelijk was dat ze tevreden waren met een puntje om de voorsprong op de ranglijst in stand te houden. Net nadat er aan de lijn een opmerking werd geplaatst over dat de aanvallende niet scorende partij volgens de voetbalwetten wel eens de dupe kon worden, sloeg het noodlot toe. Uit een sporadische counter van Ruurlo waar ook nog eens een duidelijke overtreding aan vooraf ging scoorden de gasten in de 70e minuut de onverdiende 0-1. De arbiter zat hier helaas mis, net als bij het uitdelen van de gele kaarten MvR (4x) en Ruurlo (1x) ?? vreemd maar misschien ben ik bevooroordeeld. De laatste 20 minuten gaf MvR vol gas, alles wat aanvallend is ingesteld kwam binnen de lijnen (Jort Hunting/Marijn van Emden/Gijs Esselink) maar het mocht niet baten. Na 95 minuten speeltijd stond bikkelhard de 0-1 op het scorebord.

Ik hoef niemand te vertellen dat het nu een hele klus gaat worden,  er volgen nog 3 potjes waarin 9 punten zijn te behalen en dat tegen Doetinchem, Vios Beltrum en Grol.  Toch geloof ik nog steeds dat Vrouwe Fortuna, de geluksgodin, ons binnenkort wel zal steunen, te beginnen op 12 mei in Doetinchem.

Wordt spannend maar zeker niet onhaalbaar kan dan ook bijna niet wachten

Uw verslaggever ter plekke