Onder het lawaai van een heuse hakka van de plaatselijke rugbyclub The Wild Rovers werd er om strak 14 uur afgetrapt op Sportpark de Bezelhorst.

MvR had duidelijk zijn zinnen gezet op een goed resultaat en binnen 15 minuten was de doelman van Doetinchem al drie keer op de proef gesteld zonder succes trouwens. Gelukkig viel er even later wel wat te juichen, via een prima aanval over weinig schijven wist Aylin Heering de verdiende voorsprong binnen te tikken 0-1. Helaas prijkte deze stand maar even op het scorebord, door een snel genomen vrije trap en onoplettendheid in onze achterhoede was het 5 minuten voor rust alweer 1-1. Even later was het alweer raak voor de gastgevers zodat ze met een onverdiende 2-1 ruststand zich richting kleedkamers mochten begeven.

In de rust werd er door Chris/Raymond druk overlegd welke aanpassingen het tij zouden kunnen keren. Terecht werd er gekozen voor een aanvallende variant, waar Aylin een linie zakte en Jort Hunting rechtsbuiten kwam te staan. MvR bleef druk houden op de defensie van Doetinchem en een treffer kon dan ook niet uitblijven. Met een bekeken schot wist de 16 jarige Gijs Esselink de 2-2 binnen te schieten. Het spel golfde op en neer en de scheidsrechter leek moeite te hebben met de irritante manier van communiceren van sommige Doetinchemse spelers. Ook waren er meerdere geniepige overtredingen die volgens ondergetekende niet thuis horen op het voetbalveld maar misschien denkt men daar in Doetichem anders over ….. Na dat verschillende pogingen van de geel-zwarten niet het gewenste resultaat kregen was het de vv Doetinchem die met de volle buit er vandoor ging. Vanuit een duidelijke buitenspel positie (anders zou Bert niet gevlagd hebben… (red))werd de 3-2 binnen geschoten.

Het wordt nog even billenknijpen dus, nog 2 wedstrijden te gaan om promotie-degradatie wedstrijden af te dwingen voor behoud in de 3e klasse. Gendringen speelt zondag tegen Grol en een week later tegen SML waarbij laatstgenoemde nog de 3e periode kan pakken. MvR speelt zondag een degradatieduel tegen Vios Beltrum en mag afsluiten een week later ook tegen Grol.

Nog steeds denk ik dat we het gaan halen, het spel is zeker niet slecht te noemen en enkele spelers komen op het juiste moment in vorm. Even nog vol gas blijven geven en vertrouwen houden in een goede afloop kan dan ook bijna niet wachten tot zondag.

Uw verslaggever ter plekke