‘s-HEERENBERG – Van Manchester United tot Barcelona en van Borussia Dortmund tot FC Utrecht: tal van betaalde voetbaclubs hebben gesigneerde shirts en ander materiaal ter beschikking gesteld voor een veiling ten bate van het internationale Tijmentoernooi dat op 15 juni in ‘s-Heerenberg wordt gehouden. De opbrengst komt ten goede aan het Tijmenfonds waarmee het jeugdvoetbal wordt ondersteund.

Aan de eerste editie  van het toernooi voor jeugdteams onder 15 jaar nemen de selectieteams van Borussia Mönchengladbach, Fortuna Düsseldorf, Rot Weis Oberhausen, Rot Weis Essen, De Graafschap en DZC’68 deel. ,,We zijn heel blij met dit deelnemersveld‘’, zegt toernooileider Wilbert Esselink van MvR.

,,Alle teams nemen de kosten voor eigen rekening. We hadden graag meer Nederlandse betaalde clubs erbij gehad. Ze reageerden ook allemaal positief op de uitnodiging. Maar datum kwam voor de meesten niet goed uit. Voor de volgende editie kunnen we  meer op de wensen van de clubs inspelen.” MvR overweegt komend jaar een combinatietoernooi te organiseren: één wedstrijdschema met  betaalde clubs en één met amateurteams.

In het programma van 15 juni is ook een wedstrijd opgenomen tussen het team van MvR waarin Tijmen heeft gespeeld en VV Dieren,  het team dat als tegenstander het ongeluk met Tijmen in september vorig jaar heeft meegemaakt. Het toernooi begint om 10 uur.